fbpx

A közösségi média előnyei 2022-ben

A közösségi média előnyei

A legtöbb vállalkozó és marketing szakember úgy találta, hogy a közösségi média marketing hatékony megoldás termékei vagy szolgáltatásai népszerűsítésére. Vannak, akik az Instagram Stories-on keresztül, egy 24 órán belül eltűnt multimédiás tartalomsorozaton keresztül csábították a látogatókat e-kereskedelmi webhelyükre, vagy egy új termék eladását növelték a YouTube promóciós tartalmaival. Mások a Twitter hashtag-trendjeire ugráltak.

Csak 2020-ban a világ több mint fele (3,96 milliárd) volt valamilyen közösségi médián. Iparági szakértők úgy vélik, hogy ez a szám tovább fog növekedni, mert a közösségi platformok nem tudták meg mind a 4,57 milliárd internetfelhasználót (Smart Insights, 2020). Mivel még nagyon sok felhasználó csatlakozott a közösségi médiához, teljesen lehetséges, hogy egyetlen közösségi médiaplatform népszerűsége sem érte el a csúcsot a marketing céljára.

Nyilvánvalóan még mindig sokkal többet nyerhetnek azok, akik 2022-ben hozzáadják a közösségi médiát marketingmixükhöz. Amióta a közösségi hálózatok az emberek egyszerű összekapcsolásáról a vállalkozások fogyasztókhoz való közelebb hozására terjedtek ki, minden közösségi média csatorna használata jelentősen megnövekedett. A márkák továbbra is profitálnak a közösségi média marketing előnyeiből, amely a platformok és a technológia fejlődésével tovább fog növekedni.

Használd ki a közösségi média előnyeit a 2022-es marketingstratégiájának elkészítésekor. De ne felejtsd el figyelembe venni a közösségi média hátrányait, például a trollokat és a hírnévvel kapcsolatos problémákat, hogy kiegyensúlyozott és reális játéktervet dolgozz ki. Ebben a blogbejegyzésben a közösségi média előnyeit mutatjuk be, hogy tisztább képet kapjunk arról, mire számíthatunk.

 

👉Mi az a közösségi média marketing?

Ha csak homályos elképzelésed van arról, hogy miből áll ez az online marketingcsatorna, íme egy gyors definíció. Szóval, mi az a közösségi média marketing? SMM néven is ismert, ez a közösségi hálózati platformok tartalom létrehozásának folyamata az üzleti és marketingcélok elérése érdekében. A tartalmat a márkaismertség növelésére, a közönség bevonására vagy a konverziók generálására használd, például arra, hogy forgalmat irányíts webhelyedre, vagy arra késztessd a követőid, hogy lépjenek kapcsolatba veled.

Rövid vagy hosszú távú szükségleteidtől függően akár egy, akár több közösségi média marketing stratégiát készíthetsz. Erőfeszítéseid egyetlen platformra vagy több piacra összpontosíthatod – de ne feledd, hogy az utóbbi végrehajtása több erőforrást igényel, mivel minden közösségi hálózati alkalmazásnak megvan a maga szabványos tartalma és üzenetformátuma. Ez a megközelítés azonban nagyobb hatást is képes elérni

 

👉A közösségi média marketing három legfontosabb előnye

A social média egy gazdaságos választás

Mindenkinek kulcsfontosságú, hogy életben tartsa vállalkozását azáltal, hogy banktörés nélkül eléri a célpiacot. Ez jó kiindulóponttá teszi a közösségi médiát. Az üzleti fiók létrehozása egy közösségi alkalmazásban ingyenes, csakúgy, mint a tartalom közzététele az üzleti oldalon. Néhány alapvető funkció, például az üzenetküldés és az elemzés, szintén ingyenes. Természetesen kell fizetni, ha használni akarod a hirdetési és célzási funkciókat. A hirdetésekre fordított kiadások azonban könnyen hozzáigazíthatók a költségkerethez. Ha megéri, egy közösségi média menedzseri csapat alkalmazása segíthet egy hatékony hirdetési kampány lebonyolításában, ami viszont megtérülhet.

Amennyiben szükséged lenne segítségre itt érhetsz el minket:

 

👉A márkaismertség növelése egyszerűsíthető

Használd ki a közösségi platformok széles felhasználói bázisát, hogy ismertté váljon a márkád. Növelheted annak valószínűségét, hogy több felhasználó felismerjen, ha oldalt vagy profilt helyezel el minden kiválasztott csatornán. Dolgozz a követőid számának növelésén, a tartalmak következetes megosztásán és a közösségeddel való interakción, hogy megismertesd az emberekkel a jelenléted. Az elérések függhetnek közösségi média alkalmazásoktól is.

Vess egy pillantást a hagyományosokra, amelyek a 2000-es évek eleje óta vannak itt, és nem mutatták a lassulás jeleit. Hogy képet kaphass arról, mekkora a hatókörük, íme a növekedési számok 2022-ben

Havi aktív felhasználok a  Statista.com mérései szerint

  • Facebook – 2.9 billion
  • YouTube – 2,5 billion
  • Instagram – 1.47 billion
  • Tiktok – 1 million

👉Az ügyfelek közvetlenül kapcsolatba léphetnek veled

A közösségi média egyik előnye, hogy zökkenőmentessé és kényelmessé teszi az interakciókat. A bejegyzések vagy megjegyzések címkézése és üzenetküldési funkciói révén másodpercek alatt elérheted a másik személyt vagy szervezetet.

Ezek az elemek közösségimédia-marketing eszközökké is alakíthatók, így könnyedén ki tudod elégíteni ügyfeleid igényeit. Hasonlóképpen megkérdezheted őket arról, hogy mit szeretnének, promóciókat és értékesítéseket hirdethetsz meg, valamint tájékoztathatod őket termékeidről vagy szolgáltatásaidról.

A 16 és 64 év közötti online felhasználók közösségi hirdetéseken keresztül találnak új márkákat vagy termékeket, a közösségi hálózatokat használják új márkák vagy termékek kutatására, és a közösségi bizonyítékokra (például kedvelésekre és pozitív megjegyzésekre) hagyatkozva befolyásolják vásárlási döntéseiket.

 

👉A közösségi média marketing további előnyei

A közösségi média marketing előnyei tanulmányozása lehetővé teszi, hogy olyan stratégiát dolgozz ki, amely megfelel a közösségi média alkalmazások üzleti célú használatának valóságának. Íme néhány pozitívabb szempont, amelyekre a közösségi média marketingterved kidolgozásakor összpontosítani kell:

A közösségi alkalmazások pontos célzást és pozicionálást biztosítanak

Elvégezhetsz piackutatást , vagy megbízhatsz egy közösségimédia-marketing ügynökséget a következő információk megszerzésére, amelyek irányítják stratégiádat.

👉Demográfiai adatok – Hagyományos tényezőkön, például életkoron, nemen és elhelyezkedésen, valamint olyan tényezőkön alapul, mint az oktatás, a foglalkoztatás és a jövedelem. 👉Pszichográfia – Ezek kevésbé kézzelfogható fogyasztói jellemzők, mint a személyiség, az értékek, az életmód, a tevékenységek és az érdeklődési körök. 👉Földrajz – Ez a közösségi média marketing egyik előnye, amely gyakran kevesebb figyelmet kap, mint amennyit megérdemel. A földrajzi szegmentációs technika lehetővé teszi egy piaci szegmens megcélzását a hely alapján. Például egy multinacionális ruhagyártó cég szeretné népszerűsíteni téli gardróbkollekcióját a hidegebb régiókban élők számára, akik teljes téli szezont élnek át. 👉 Viselkedés – Ezek az adatok többek között a böngészési viselkedésre és a vásárlási előzményekre vonatkoznak.

A fentiek példák olyan valós adatokra, amelyek segíthetnek kialakítani egy vásárlói személyt, amely az elérni kívánt ideális ügyfeleket képviseli.

Reméljük sikerül hozzájárulnunk , hogy tisztább képet kapj miért is lehet hatalmas lehetőség.

Ha kérdésed van vagy szükséged lenne segítségre keress minket bátran.

Mielőtt mennél

120.000 Ft-os kupon

Google Hirdetés szolgáltatásunk mellé 120.000 Ft-os kupont írunk jóvá. Ne hagyd ki!