Új funkcióval bővül a Facebook: a Meta Verified szolgáltatás előnyei

Meta Verified egy olyan fizetős szolgáltatás, amely elsősorban a hitelesség és a biztonság növeléséről szól. Akik előfizetnek a szolgáltatásra, hitelességet jelképező kék pipát kapnak a nevük mellé.

A szolgáltatás Facebookon és Instagramon is elérhető lesz.

Az új szolgáltatás először Ausztráliában és Új-Zélandon kerül tesztelésre, de a jelenlegi információk szerint fokozatosan globális kiterjesztésre kerül majd.

Mire jó a kék pipa?

  • igazolhatod a személyazonosságodat fiókod kapcsán
  • extra személyazonossági védelmet élvezhetsz a magukat neked kiadni akaró kamu profilokkal szemben
  • neved mellet láthatóvá válik a profil hitelességét jelző piktogram, a kék pipa
  • profilod megnövelt láthatósággal lesz jelen a platformokon
  • közvetlen hozzáférést kapsz az ügyfélszolgálattól, akik kiemelten fogják kezelni az ügyeidet, valamint probléma esetén prioritást élvezhetsz
 

Milyen havidíjjal kell számolni a kék pipa igénybevétele esetén?

Külön ár vonatkozik a webes és a mobiltelefonos előfizetésre.

Az interneten előfizetőknek havi 12 dollárt (kb 4300 Ft) kell fizetniük, akik pedig mobil applikáción keresztül veszik igénybe a szolgáltatást, a havidíj 15 dollár, azaz 5400 Ft lesz.

Kik vehetik igénybe a szolgáltatást?

A szolgáltatásra bárki befizethet, aki már betöltötte 18. életévét.

Az előfizetéshez szükséges a személyazonosítás, melyet hiteles dokumentumokkal kell igazolni. A hitelesség megszerzése után nem lehet nevet és egyéb adatokat változtatni addig, ameddig a módosított adatok nem mennek át egy újabb ellenőrzésen.

A Meta Verified szolgáltatás főleg a tartalomgyártókinfluenszerekcelebek és a közszereplők számára lehet majd érdekes, mivel a szolgáltatás igénybevételével jóval több embert érhetnek el, valamint nem kell attól tartaniuk, hogy kamuprofilokat hoznak létre az Ő nevükkel és adataikkal.

A jelenlegi információk szerint vállalatok egyenlőre nem szerezhetik meg a hitelesítést jelző kék pipát, nekik minden bizonnyal mással készül a Meta.

Tetszett a cikk? Oszd meg: